t2Als fysiotherapeut afgedtudeerd in 1978 aan de Deventer Akademie voor Fysiotherapie. Mijn specialisatie is de psychosomatiek waarvoor ik in 1992 een driejarige opleiding heb afgerond.
Psychosomatisch werkend fysiotherapeut begeleidt mensen met klachten ontstaan door spanningen, denk daarbij aan spanningen prive, werk maar ook een (doorgemaakte) ziekte of aandoening. Naast de emotionele en rationele symptomen zoals vermoeidheid, concentratieverlies, angsten en piekergedrag is er altijd en lichamelijke component aanwezig, denk daarbij aan bijvoorbeeld hyperventilatie, hoofdpijn, lage rugklachten zonder aanwijsbare oorzaak enz.
Na een intake worden er behandeldoelen opgesteld en wordt de behandeling gestart waarbij ontspanning- en ademhalingsoefeningen deel uit maken van het behandeltraject.
Een psychosomatisch fysiotherapeut werkt met regelmaat samen met een maatschappelijk werker en/of psycholoog.
Naast bovenstaande opleidingen heb ik ook een aantal modules binnen de oncologiefysotherapie en de begeleiding van chronische pijnpatienten gevolgd. Tevens maak ik deel uit van de ketenzorg binnen de neurorevalidatie, met name het eerstelijns begeleiden van CVA-patienten.

Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me